•  

Jaarverslag seizoen 2007-2008 RKVV Den Dungen

In het jaarverslag wil het bestuur in grote lijnen schetsen wat er op sportief en organisatorisch gebied binnen onze voetbalvereniging gebeurd is in het seizoen 2007 - 2008.

Allereerst willen we wat sportieve aspecten benoemen. In sportief opzicht kan het seizoen voor RKVV Den Dungen bijzonder geslaagd genoemd worden. We zien nog steeds een groei van het aantal actieve leden wat zich in het bijzonder uit in een toename van het aantal jeugdteams, waarvan er 24 in competitieverband actief waren.

Onze jeugd presteerde in het algemeen goed en draaide verdienstelijk mee in hun competities. Winterkampioen mochten zich de volgende teams noemen: F1, F2, E1, E2, D2. Op het einde van het voetbalseizoen 2007-2008 werden de volgende jeugdteams als kampioen gehuldigd: F5, E1, E3 en Mini’s 1 en 2. De E1 presteerde het om 2x kampioen te worden en speelt het seizoen 2008-2009 in de 1ste klasse waar men onder andere tegen PSV en FC Den Bosch moet aantreden.

Een bijzondere felicitatie aan deze ploegen, maar in het algemeen een woord van dank aan al onze jeugdteams en hun begeleiders die in de regio onze club op een sportieve wijze vertegenwoordigden. Ook bij RKVV Den Dungen huldigen wij vol trots het standpunt “wie de jeugd heeft, heeft de toekomst” !

Een van de terugkerende hoogtepunten tussen de jeugd en de senioren van Den Dungen was de voetbalclinic, die onze selectie verzorgde voor de pupillen.

Met veel enthousiasme wordt voetbal in Den Dungen door vele vrijwilligers/ouders vorm gegeven en het is een genot om de trainingen en wedstrijden van onze jeugd te volgen.

De senioren kwamen met tien elftallen uit in de competitie.

Het 1ste van RKVV Den Dungen heeft het deze keer wel gepresteerd. Na enige jaren net niet de promotie naar de 3e klasse gehaald te hebben, lukte het om in het seizoen 2007/2008 op overtuigende wijze de eerste plaats in de vierde klasse D de behalen. In eigen huis werden we kampioen; we kunnen terug kijken op een geweldige prestatie in een schitterende ambiance. Het kampioenschap is binnen de club en in onze gemeente uitbundig gevierd. Hulde aan alle betrokkenen die hun medewerking aan deze geweldige gebeurtenis hebben verleend.

Dit alles gebeurde onder de leiding van Stef Sijbers die voor één jaar een trainerscontract bij RKVV Den Dungen had. Gezien het feit dat hij daarna weer aan de slag kon bij een 2e klasser, ging Voetbalzaken wederom op zoek naar een nieuwe trainer. Vanuit goed netwerken ontstond er de geweldige mogelijkheid om Jan van Grinsven zijn Groen-Wit hart als trainer aan de club te laten verbinden. We zijn bijzonder verheugd zo’n ervaren en deskundig trainer – en clubman- bij onze vereniging te hebben..

Ook de andere seniorenteams kunnen terugkijken op een prettig seizoen, waarbij -zoals dat bij voetbal hoort- soms op het scherpst van de snede werd gestreden voor de punten. Kampioenen vielen er verder niet te noteren, maar eervolle vermeldingen waren er voor alle teams, omdat men ook dit seizoen bewees in staat te zijn op een plezierige manier in clubverband de voetbalsport te bedrijven. Opnieuw toonden veel voetballiefhebbers aan met inzet, sportiviteit en betrokkenheid de clubkleuren van RKVV Den Dungen te willen verdedigen.

Organisatorisch:

Er is organisatorisch ook het nodige gebeurd het afgelopen seizoen.

Binnen onze voetbalclub, waarvan het ledenaantal ruim boven de 500 is gestegen, wordt gewerkt vanuit de nu bekende organisatiestructuur waarvan vermeldenswaardig:

* Alle commissies zijn bezet en functioneren goed.

* Verantwoordelijkheden en bevoegdheden liggen nu duidelijk bij de commissies.

* Organisatie wordt door steeds meer mensen gedragen o.a. de maandagochtend ploeg die de velden herstelt, begint vaste vormen aan te nemen, toezichthouders op de doordeweekse avonden, weekenddiensten op zaterdag en zondag, klusploeg, vele leiders/trainers en veel vrijwillige inzet bij activiteiten en festiviteiten op Jacobskamp of voor onze leden, zoals bij het pupillenweekend.

* Organisatie wordt vooral op basis van een eenduidige visie vorm gegeven.

* De Commissie Voetbalzaken onderhoudt een breed gedragen beleidsplan. In het kader van het opleidingsbeleid werd deelgenomen aan de KNVB opleiding pupillentrainers. Elf jeugdkaderleden sloten de cursus met goed gevolg af.

Bijzondere aandacht is er verder geweest voor:

- keeperstrainingen, woensdagmiddagtraining, leidersavonden, selectiebeleid

- Commissie financiën richt de administratie zodanig in dat in het komend seizoen de informatievoorziening aan de budgethouders, zijnde de verantwoordelijke commissievoorzitters, verbeterd wordt.

- Door sponsoring kunnen we extra activiteiten uitvoeren en alle teams door een sponsor van kleding laten voorzien. Om de sponsoring nog een betere invulling te geven is ervoor gekozen om een commissie sponsoring in te stellen. Deze commissie zal meer beleidsmatig en gericht op de toekomst activiteiten gaan organiseren. De hoofdsponsor is voor 3 jaar: All Communications. Een nieuwe jeugdsponsor installatiebedrijf De Laat BV heeft voor 4 jaar zijn naam aan onze club verbonden.

- Commissie Communicatie heeft het uitbrengen van d’n Aftrap gecontinueerd, waardoor iedereen goed geïnformeerd aan het seizoen kan beginnen en een gemakkelijk naslagwerk heeft. Ook de drukbezochte website wordt steeds verder doorontwikkeld en van extra info voorzien zonder dat de leesbaarheid verloren gaat.

- Commissie nevenactiviteiten heeft een geweldige impuls gegeven aan de bij die commissie behorende taken en heeft door middel van allerlei verschillende activiteiten het clubgevoel positief beïnvloed

Enkele algemene zaken die we in het kader van het jaarverslag nog willen noemen zijn:

Privatisering:

Dit seizoen is er volledig gewerkt met de privatiseringsuitgangspunten. De Commissie Faciliteiten onder leiding van Marcel van Krieken draagt er zorg voor dat het onderhoud, instandhouding en vernieuwing tijdig plaatsvinden. We merken dat de reactiesnelheid op herstel van schade en vervanging van niet functionerende materialen sterk is toegenomen en dat er weer enkele goede aanpassingen zijn gedaan zoals:

- dug-outs (met daarop de sponsornaam AA-dak)

- renovatie hoofdveld,

- nieuw schoonmaakmaterialen en schoonmaakprogramma

Centralisatie:

Er wordt nog hard gewerkt aan de realisatie van een nieuw sportpark en we zien met vertrouwen daarin de toekomst tegemoet. De gemeente heeft een proactieve houding en de communicatie over het project verloopt tot dusver positief.

Kantine:

De nieuwe uitbaters van de kantine zijn er in een korte tijd in geslaagd om er een gezellig en goed bezocht clubhuis van te maken.

- Zoals ieder jaar zijn er in het begin van een seizoen altijd opstartproblemen. Geleerd van eerdere jaren zijn deze door direct overleg en besluitvorming snel hersteld en is de organisatie hierop aangepast.

Bestuurlijk:

- Op basis van gemaakte afspraken in de afgesloten samenwerkingsovereenkomst hebben RKVV, DVC en Flash de krachten gebundeld op het gebied van onderhoud. De samenwerking zal bijdragen aan het behalen van efficiencyvoordelen, continuïteit bij zelfwerkzaamheid en een sterkere onderhandelingspositie bij opdrachtverstrekking.

- Op 6 januari 2008 werd Rien van de Broek vanwege het feit dat hij zich gedurende meer dan 25 jaar op velerlei fronten verdienstelijk gemaakt heeft voor de voetbalvereniging benoemd tot Lid van Verdienste van RKVV Den Dungen.

- Tijdens de nieuwjaarsreceptie zijn Maart en Hans de Haas en Mari van Grinsven gehuldigd vanwege hun 40 jaar lidmaatschap.

- De gedragscode die tot dusver van toepassing was, is op onderdelen aangepast en aangescherpt. Zaken als drugsgebruik, alcoholmisbruik en het ingevoerde rookverbod maken voortaan onderdeel uit van de gedragsregels.

- Aan het eind van het seizoen werd het bestuur uitgebreid met Michiel Kaarsgaren als aspirant-lid, die de commissie sponsoring zal aansturen.

- Kort na afloop van het seizoen bracht het overlijden van Theo van Vessem grote verslagenheid teweeg binnen onze vereniging. Op een waardige manier heeft een grote delegatie van RKVV Den Dungen afscheid genomen van deze clubman, die zich gedurende meer dan veertig jaar in dienst gesteld heeft van de voetbalvereniging.

- Per 1 juli 2008 is met IFSP-sport (een sportmarketingorganistie) een vijfjarig contract afgesloten. In de overeenkomst is onder andere bepaald dat IFSP naast een kledingpakket voor het eerste elftal ook een financiële bijdrage aan de vereniging beschikbaar stelt. RKVV verplicht zich om kleding en voetbalmaterialen via de centrale inkoop van IFSP af te nemen.

Als vereniging kunnen we het seizoen 2007-2008 zowel in sportief als organisatorisch opzicht een geslaagd jaar noemen. Vol vertrouwen gaan we het seizoen 2008-2009 in. De eerste communicatie in het seizoen was wederom via het informatiebulletin D’n Aftrap.

Een woord van dank is op zijn plaats aan al diegenen die met veel inzet en betrokkenheid het mogelijk maken om ieder weekend 450 leden te laten voetballen. Zonder al deze mensen is dat niet mogelijk. Hopelijk kunnen we ook in de toekomst op u allen rekenen om er zodoende voor te blijven zorgen dat we een gezonde en bloeiende vereniging blijven.

Namens het bestuur van RKVV Den Dungen,

Toon Roefs, secretaris.

Terug naar het overzicht