•

BMC bouwt feestje in Dungense bar

BERLICUM - Een wedstrijd winnen blijft voor een voetballer natuurlijk altijd mooi.

Maar een gemeentelijke derby winnen van een ploeg, waar je bijna alle spelers persoonlijk van kent uit de kroeg of van de tennisbaan, voelt uiteraard nog veel fijner aan en is ook heel speciaal en apart om mee te maken.

De voetballers van BMC liepen gisteren dan ook breed lachend en dolgelukkig van het veld na de eclatante 4-0 zege op buurman Den Dungen. Meteen na de wedstrijd lieten de joelende Berlicumse spelers zich het spontaan gehaalde bier in de kleedkamer dan ook goed smaken. "En vanavond bouwen we in de Majorca Bar in Den Dungen ook nog een feestje vanwege deze geweldige overwinning!", riepen Berlicumse fans euforisch vanuit de overvolle kantine van BMC.

Na het gelijke spel tegen SCI en de overwinningen op Gestel en Den Dungen mag BMC zich zelfs 'kampioen van de gemeente Gestel' noemen vanwege de behaalde resultaten in de onderlinge confrontaties met de zusterclubs.

Op de overwinning van de Berlicumse ploeg op Den Dungen viel gisteren weinig af te dingen op het goed bezette en sfeervolle sportpark De Brand.

BMC zette vanaf de aftrap meteen druk op de wel erg defensief spelende bezoekers. "Nadat we onlangs met 8-3 bij RWB verloren heb ik daarna gekozen voor een wat compactere manier van voetballen. Want ik heb natuurlijk geen zin om elke week te worden afgeslacht", verdedigde Den Dungen-trainer Jan van Grinsven de voorzichtige speelwijze van zijn team. ,,Bovendien hadden we er vorige week tegen Wilhelmina succes mee, want toen wonnen we met 4-0." In de eerste helft had BMC wel een overwicht maar schiep het zich nog niet echt veel kansen. Den Dungen had op slag van rust zelfs de score kunnen openen. Maar de ongelukkig spelende Dennis van der Aa, voormalig spits van OJC en CHC, treuzelde te lang voor BMC-goalie Dirk Smulders.

In de tweede helft leunde Den Dungen verdedigend wat minder achterover en daardoor kreeg BMC wat meer ruimte. Halverwege de tweede helft brak Marcel van Helvoort eindelijk de ban voor de thuisclub door 1-0 aan te tekenen na een flinke uitglijder in de achterhoede van de bezoekers.

Blijkbaar de genadeklap voor Den Dungen, want BMC kreeg plots volop ruimte om te combineren. De luid bejubelde doelpuntenmakers Gijs van der Voort, Twan Snoeck en Tim Huydts zorgden er voor dat de niet geflatteerde 4-0-eindstand op het scorebord stond.

Opvallend was dat bij BMC uitblinker Gerwin van den Boom, vorig seizoen nog clubtopscorer met 25 treffers, het net opnieuw niet wist te vinden. ,,Ik heb dit seizoen weliswaar nog geen doelpunt gemaakt, maar als ik een ploegmaat door een voorzet van mij kan laten scoren vind ik dat ook prima hoor", liet Van den Boom bij het verlaten van het veld opgetogen weten. "Ik kan als spits dan ook best genieten van een doelpunt van een medespeler. Zeker als we zo goed voetballen als vandaag in de tweede helft, hoor je mij niet klagen."

Bron: website Brabants Dagblad.