•  

Fatsoenlijk gedrag op en rond het voetbalveld.

Om bekendheid te geven aan de gedragscode zal er periodiek aandacht worden besteed aan gedragsregels die we binnen onze vereniging graag gezamenlijk naleven. Niet om het elkaar moeilijk te maken, maar juist om de zaak te veraangenamen. Spreek elkaar hier ook gerust op een acceptabele manier op aan. Dit keer wat algemene uitgangspunten.

De doelgroep.

De gedragscode geldt voor de gehele vereniging. Er zijn algemene gedragsregels opgesteld die voor iedereen gelden (leden, bezoekers, zowel senioren als jeugd). Daarnaast zijn er per doelgroep (senioren-, jeugdspelers, -trainers, -leiders, ouders) specifieke gedragsregels opgesteld.

Iedereen die lid is, lid wil worden dan wel als vrijwilliger bij RKVV Den Dungen wil horen, wordt geacht onze gedragsregels te kennen. Voor jeugdleden geldt bovendien dat ook de ouders/verzorgers op de hoogte moeten zijn van de gedragscode.

Deze gedragscode moet door iedereen bij RKVV Den Dungen worden uitgedragen en nageleefd. We moeten elkaar hierop kunnen en durven aanspreken. Goede omgangsvormen zijn het uitgangspunt voor ons handelen. Fatsoenlijk gedrag op en buiten het voetbalveld bevordert het plezier in je sport!

Gedrag individuele speler.

Iedere speler dient zich behoorlijk te gedragen, zowel binnen als buiten het veld. Dit is niet alleen nodig vanuit sociaal oogpunt naar anderen, maar het is ook mede bepalend voor de goede naam van de vereniging.

Gedraag je dus correct ten opzichte van je medespelers, tegenstanders, scheids- en grensrechters, leiders, trainers, commissieleden, bestuursleden en het publiek.

In voetbal hebben we te maken met een teamsport. In een teamsport gaat het voornamelijk om samenwerken. Daar horen ook fouten bij. Accepteer fouten van je medespelers en maak ze naderhand bespreekbaar. Leg je neer bij beslissingen van anderen, die daar verantwoordelijk voor zijn, zoals trainers, leiders, scheids- en grensrechters.

Terug naar het overzicht