•  

Kwakkelend de winter door

Voetbal wordt in het algemeen gezien als een wintersport. In de zomerse maanden wordt er ruimte gecreëerd voor grote internationale voetbaltoernooien. Het competitievoetbal voor de amateurs concentreert zich op de periode september tot en met april en daarin valt nou eenmaal het jaargetijde dat winter heet. Niet geheel toevallig dus dat we juist in deze periode geconfronteerd worden met afgelastingen van wedstrijden en trainingen. Want wanneer het echt winter is, zorgen vorst en sneeuw voor onveilige en onbespeelbare velden.

Nou zijn niet alle winters in ons land hetzelfde. We kennen -sporadisch weliswaar- de strenge winter, de verlengde herfst (tot echt winterse temperaturen komt het dan niet, maar het is wel nat)) en de kwakkelende winter. Nou dit laatste fenomeen doet zich weer eens voor. Direct na de winterstop nog voetbal onder aardige omstandigheden, maar afgelopen weekend een algehele afgelasting, omdat het kwik langdurig onder nul gedaald was. En zo sukkelen we dan maar weer verder richting de maand maart. Het is niet anders. Er zijn afdelingen waar een lange winterstop van toepassing is. Ook over de meerwaarde hiervan lopen de meningen uiteen.

Eén ding is zeker: het geeft wel duidelijkheid! Voor komend weekend staat een inhaalprogramma op de rol. In een eerder stadium geannuleerde wedstrijden (nog niet die van vorige weekend!) worden dan ingehaald. Het levert voor onze club –in het bijzonder voor de jeugdteams- nog een alleszins omvangrijk programma op. Of het ervan gaat komen dat we kunnen voetballen? Er wordt wisselvallig weer verwacht, variërend van vorst tot oplopende temperaturen en van natte sneeuw tot perioden met zon…!

Dat blijft kwakkelen, dus de onzekerheid over de doorgang van wedstrijden blijft. We blijven hopen op betere (voetbal)tijden!

Terug naar het overzicht