•  

Eerst nog voetbal en dan carnaval.

Op het moment dat de “tonpraoters” hun geinige mededelingen aan de warmlopende carnavalsvierders hebben gedaan, is de volle aandacht gericht op dit zuidelijke volksfeest. De carnavaleske hoogwaardigheidsbekleders werken hun officiële voorbereidingen af en nemen deel aan allerlei “opwarmfestiviteiten”. En of dit nou onder de “rose” vlag van “het verloren zeepje”gebeurt of onder aansturing van de Krabbedonkse “blauw-geel-oranje” kleuren het is een feit dat het Dungens carnaval leeft. Veel leden van onze voetbalclub (sommigen zelfs op “hoge”posities), leveren hun medewerking. Het is goed te mogen constateren dat onze vereniging zich op meerdere fronten beweegt. Voetbal blijft ons hoofddoel, maar het is ook wel aardig betrokken te zijn bij andere activiteiten, zoals bijvoorbeeld het carnaval in het algemeen en het gehandicaptencarnaval in het bijzonder.

De Voetbalondernemers gaan er zaterdag a.s. voor een aantal verstandelijk gehandicapte mensen weer een mooi feest van maken. Onze voetbalclub verleent haar medewerking op Koninginnedag om dit mede mogelijk te maken. Mooi doel! Even terug naar het voetbal, want uiteindelijk gaat het daar om bij onze vereniging. Het inhaalprogramma van afgelopen week bracht de nodige activiteit voor onze jeugd, maar de senioren kwamen mondjesmaat aan bod.

Wel een oefenwedstrijd voor onze hoofdmacht. Opnieuw werd bevestigd dat onze mannen gewoon een aardige partij op de mat kunnen leggen. Technische staf en spelers mogen wat ons betreft aan elkaar bevestigen klaar te zijn voor de “opdracht”: handhaving in de derde klasse. Met zijn allen gaan we er voor!

Het carnaval moet echt nog even wijken, want we gaan hopelijk eerst nog een partijtje voetballen. Dat is onze kernactiviteit en daar richten we onze aandacht vooralsnog de komende dagen nog op.

Eerst voetbal en na het voetbalplezier de leut van carnaval.

Terug naar het overzicht