•  

BMC tankt vertrouwen in derby

Winnen is mooi. Maar een drukbezochte dorpsderby winnen is natuurlijk nog veel mooier.

De afgetekende 1-4 zege van BMC bij buurman Den Dungen deed de spelers en supporters van de Berlicumse ploeg gisteren dan ook heel goed.

"De gemeentelijke derby's tegen SCI en Sint-Michielsgestel zijn natuurlijk ook heel apart en mooi om mee te maken", verklaarde BMC-manager Dyonus van Duijnhoven. "Maar de wedstrijden tegen Den Dungen leven in Berlicum van oudsher toch het meest." BMC, zonder de basisspelers Bas van de Doelen, Tim Huytds en Luc Heerkens, hield met de overwinning op de equipe van trainer Jan van Grinsven druk op de koplopers Gestel en ODC.

Clubtopscorer Gijs van de Voort zette BMC na een halfuur op 0-1. Halverwege de tweede helft verdubbelde de jonge Max Forman de score tot 0-2. Een kwartier voor tijd besliste Gerben van de Boom de wedstrijd door beheerst 0-3 te scoren. Via Wonders, die 1-3 aantekende, sputterde Den Dungen nog even tegen. Marcel van Helvoort van BMC had het laatste woord door vlak voor tijd 1-4 binnen te schieten. De jongelingen Stefan Kweens en Max Forman speelden bij BMC een prima wedstrijd.

bron: website Brabants Dagblad

Terug naar het overzicht