•  

Den Dungen is er nog niet met nipte zege.

DEN DUNGEN - Jan van Grinsven wilde voor eigen publiek eens laten zien waarom zijn Den Dungen wel degelijk in de derde klasse thuishoort.

Vierdeklasser Merlijn, dat aast op het plekje van de Dungenaren, zou daarvan het slachtoffer moeten worden. "Als ik eerlijk ben, hebben we het niet echt waargemaakt vandaag", concludeerde hij na de 2-1 overwinning in het eerste duel van de tweede ronde van de nacompetitie. Zondag gaat Den Dungen op bezoek bij de studentenvereniging in Tilburg.

Van Grinsven was zelf niet in de gelegenheid geweest om de tegenstander vooraf te bekijken. Dus had hij enkele selectiespelers erop uit gestuurd die in een 'prima analyse' concludeerden dat Merlijn twee goede spitsen had. Dat bleek ook wel, maar verdedigers Mike Hellings en Maarten van der Steen hadden de aanvallers redelijk in bedwang. Toch wist Jeroen van Dijk vlak voor rust even aan de aandacht te ontsnappen. Hij draaide zich knap vrij en schoot de bal tegen de touwen. Met die treffer tekende hij voor de gelijkmaker. Nicky van Lamoen had Den Dungen, door een schot met zijn mindere rechterbeen, even daarvoor aan de leiding gebracht. Vlak na de thee maakte Dennis van der Aa, die na een uur spelen werd vervangen door Gijs Broeren, met een dropkick 2-1.

De zege was niet onverdiend. Voor rust gaf Den Dungen de bezoekers wat teveel ruimte. Met een omzetting probeerde Van Grinsven daar iets aan te doen. Na de pauze ging dat al een stuk beter, zag hij. Maar doordat Den Dungen zelf slordig was in de omschakeling, bleven grote kansen uit. "Ook werden er soms verkeerde keuzes gemaakt en werd te veel de diepe bal gebruikt", aldus Van Grinsven. Merlijn drong in de slotfase van de wedstrijd nog wel aan. Het leverde enkele aardige mogelijkheden op, maar de thuisploeg sleepte de triomf over de streep.

Zondag treffen de ploegen elkaar in Tilburg op het kunstgras van Merlijn. "Het was wel de bedoeling om nog op kunstgras te trainen, maar ik zit hier niet bij een BVO natuurlijk", aldus de assistent-trainer van FC Den Bosch. "Het gaat niet zo makkelijk, maar dat geeft niet. We moeten het daar gewoon afmaken."

bron: website Brabants Dagblad

Terug naar het overzicht