•

Merlijn ziet voldoende perspectief.

DEN DUNGEN - "Of we onze wonden likken? Nee, dat niet. We hebben onszelf tegen Den Dungen wel echt tekortgedaan, we hadden moeten winnen. Maar wat ik gezien heb, biedt zeker perspectief voor de return van zondag."

Was getekend: Merlijn-trainer Kenneth Waterberg na de 2-1 nederlaag bij Den Dungen.

Teleurstelling mag niet te lang overheersen na een nederlaag. Dus keek Waterberg het liefst vooral vooruit naar de herkansing in eigen huis. In de wetenschap echter dat zijn uitgangspositie met wat meer geluk een stuk beter had kunnen zijn. In de eerste helft liet Merlijn een aantal goede mogelijkheden voor een voorsprong onbenut. Spits Jeroen van Dijk kwam twee keer oog in oog met de keeper van Den Dungen te staan. Tot twee keer toe faalde hij op het beslissende moment.

Na dik een halfuur spelen viel de treffer aan de andere kant. Een matige uittrap van keeper Dion van Meel resulteerde in een snelle counter van Den Dungen, waaruit de 1-0 tot stand kwam. Twee minuten voor rust kwam Van Dijk toch tot scoren. Uit de draai pegelde hij de bal vanaf achttien meter knap in de bovenhoek.

Derdeklasser Den Dungen was qua spelbeeld de onderlinge partij, maar maakte optimaal gebruik van zijn kansen. Een tweede goede mogelijkheid werd vlak na rust omgezet in een 2-1 voorsprong. Net als in de eerste helft was Merlijn Den Dungen in de meeste onderlinge duels de baas. Opnieuw waren er kansen, opnieuw stond het vizier niet op scherp. Wouter Kaastra was twee keer dicht bij een treffer.

Waterberg: "We hadden meer moeten halen. Zondag moeten we nu vol aan de bak, maar als we scherper zijn, moet het lukken. Helaas is Jeroen afwezig, daar moeten we een oplossing voor vinden."

bron: website Brabants Dagblad