•

Den Dungen rekent af met Merlijn.

TILBURG - Jan van Grinsven plofte gistermiddag iets na zessen met een gelukzalig gevoel neer op een terrasje in Den Dungen.

Hij kon tevreden vaststellen dat zijn ploeg nog altijd kans maakt om in de derde klasse te blijven. De 1-3 zege op Merlijn was genoeg voor Den Dungen om zich te plaatsen voor de finale van de nacompetitie. Daarin treft het op tweede pinksterdag NOAD. Waar het duel gespeeld wordt, is nog niet bekend.

"Ze moesten zich maar op één ding focussen: winst", gaf Van Grinsven zijn mannen voorafgaand aan de wedstrijd mee. "Het hele hebben en houden erin leggen, voetballen met ziel en zaligheid. Dát moest genoeg zijn." Merlijn moest gisteren een doelpunt meer maken dan Den Dungen om een strafschoppenserie af te dwingen.

Het eerste duel was donderdag geëindigd in 2-1 voor Den Dungen. Van Grinsven had in die wedstrijd graag laten zien waar zijn mannen toe in staat zijn. Het kwam er niet uit, maar de winst vergoedde veel, zo niet alles. Over de tweede ontmoeting was de coach meer te spreken. "Ik houd een heel goed gevoel over aan deze wedstrijd. De omschakeling verliep vooral een stuk beter dan donderdag. Ze hebben vandaag laten zien dat ze wel degelijk kunnen voetballen."

Hoe belangrijk Dennis van der Aa en Nicky van Lamoen zijn voor Den Dungen, lieten ze gisteren opnieuw zien. Van der Aa bereidde twee Dungense treffers voor en nam koppend en schietend ook nog al eens het Tilburgse doel onder vuur. Van Lamoen verzette bergen werk en legde op aangeven van Van der Aa de 1-2 in het net. De 1-3, die de wedstrijd tien minuten voor tijd definitief besliste, kwam ook op naam van Nicky van Lamoen. Ditmaal was het de sterk spelende Thomas van Lokven die de bal teruglegde en hem in kans stelde Den Dungens derde doelpunt te maken.

Toen was er geen vuiltje meer aan de lucht. Merlijn had nog brutaal de leiding genomen via Gijs Menting. Maar binnen twee minuten was het gelijk. Vervolgens bleef Den Dungen de aanval zoeken. Na rust ging de thuisploeg alles of niets spelen en profiteerde de bezoekers van de ruimte. Naast de twee treffers had Den Dungen volgens Van Grinsven ook nog een strafschop moeten krijgen toen Thomas van Lokven kort na rust gevloerd werd. Maar de scheids wuifde dat weg. Even leek Merlijn na de 1-2 nog terug te komen, maar de 2-2 werd afgekeurd vanwege buitenspel, waarna Den Dungen de klus klaarde.

bron: website Brabants Dagblad