•  

Afscheid spelers en begeleiders selectie.

Na afloop van de door selectiespelers aan de pupillen aangeboden voetbalclinic werd er afscheid genomen van een aantal gewaardeerde selectiespelers en begeleiders. Actief zijn binnen de selectie van een voetbalvereniging geeft een extra dimensie aan de voetbalhobby. Spelers en begeleiders betekenen iets extra’s voor een vereniging, omdat zij diegenen zijn die door hun prestaties de club onder de aandacht brengen van het grotere publiek. Ze dragen in het bijzonder de naam van de club uit en hebben een voorbeeldfunctie als het gaat van het op een positieve en gezonde manier bedrijven van de amateurvoetbalsport.

De spelers van het eerste en tweede elftal van onze vereniging proberen het hoogste uit hun sport te halen en doen dat op overtuigende wijze bij RKVV Den Dungen. Op het moment dat spelers of begeleiders (beide groepen zijn meerdere dagen en uren per week bezig met hun hobby) afscheid nemen van de selectie besteden we daaraan even aandacht. Zo ook nu op zaterdag 23 mei j.l. in aanwezigheid van talrijke kinderen, hun ouders en andere belangstellenden.

De begeleiders die afscheid nemen zijn: Freek van Zandvoort (hij was twee seizoen lang trainer van Den Dungen 2 en gaat nu de hoofdmacht van Irene onder zijn hoede nemen), Henri van Herwaarden ( leider DD 2), Jeroen Pennings (grensrechter DD 2), Hans v.d. Loo (de grensrechter van DD 1 wordt jeugdbegeleider) en Marco van Hamond (ass.trainer 1e elftal).

Spelers en begeleiders die afscheid namen werden toegesproken door de voorzitter en onder luid applaus bedankt door de aanwezigen. Collega’s en bestuur zorgden voor een aandenken en bloemen. Uiteraard werden ook de aanwezige familieleden in de hulde betrokken.

Ruud van Berkel en Roel Wonders: beide spelers speelden al eens in lagere teams, maar waren bereid tot de selectie toe te treden toen dat noodzakelijk bleek.

Roel Wonders is een vaste waarde voor DD 2 gebleken. Vooral op trainingen laat hij zijn medespelers graag genieten van zijn specialiteit: de halve omhaal. Een harde werker die graag bereid was in dienst van het team te spelen.

Ruud van Berkel is een echte centrumspits, die zowel in het eerste als tweede team zijn goaltje meepikte. Een aanvalsleider die sportiviteit hoog in het vaandel heeft en zowel in DD 1 als DD 2 prima in de groep paste en een graag geziene speler was.

Bart Biemans: heeft nog even een uitstapje gemaakt naar een betaald voetbalorganisatie en een hoofdklasser, maar keerde toen op het groen-witte nest terug. Een sympathieke man, die in de afgelopen jaren de aanjager voor het eerste elftal was. Helaas heeft hij de laatste wedstrijden in het eerste elftal niet meer mee kunnen spelen vanwege een blessure. Dat is ook de reden dat hij stopt. Maar zijn voetbalkennis en plezierige omgangsvormen gaat hij in dienst stellen van onze vereniging, want Bart wordt voetbalbegeleider bij de B-junioren.

Brian van de Steen: is al vanaf de jeugd in de selectie van Den Dungen 1 en 2 actief. Speelt op kracht, inzet en met inzicht. Heeft zijn leidinggevende capaciteiten zowel in als buiten het veld steeds getoond. Was jarenlang jeugdleider. Afgelopen seizoen van de B-1 junioren. Brian gaat na jarenlang de selectie gediend te hebben vanaf volgend seizoen op een wat lager niveau binnen onze club een balletje trappen.

Mike Hellings: heeft er een langdurige voetballoopbaan binnen selectie opzitten. Speelde maar liefst 13 seizoenen op het hoogste niveau. Heeft nogal eens fysieke problemen gekend, maar in Mike schuilt een krachtmens, die bereid was altijd voor de volle 100% met een enorme inzet voor zijn team te spelen. Met zijn verdedigende kwaliteiten en zijn positieve instelling nam hij het team vaak op sleeptouw. Mike is behalve een trouw en gewaardeerd lid ook nog sponsor van onze vereniging. Hij blijft voetballend actief bij Den Dungen in een lager seniorenelftal.

Terug naar het overzicht