•

Den Dungen kruipt door oog van naald.

LOON OP ZAND - Ongeloof en ongekende vreugde overheersten gisteren bij Den Dungen. Dankzij scheidsrechterlijke dwalingen, goed keeperswerk, maar vooral ook heel veel geluk wist de formatie van Jan van Grinsven lijfsbehoud veilig te stellen.

NOAD kreeg na verlenging compleet tegen de verhouding in met 2-1 klop.

Eén helft lang leek Den Dungen in Loon op Zand hard op weg naar de vierde klasse. Het had simpelweg geen schijn van kans zelf te scoren, NOAD-keeper Verzijl moest bijna drie kwartier wachten op zijn eerste balcontact. Op de eigen helft pareerde Ton Schel de voortdurende dreiging van de NOAD-spitsen. Op een inzet van Moudrous bleek de doelman kansloos, maar bracht de lat redding. Na een halfuur spelen kon NOAD de wedstrijdverhouding wel op het scorebord kwijt. Op een geplaatste schuiver van De Beer had Schel het nakijken. Terwijl het spel van Den Dungen op alle fronten derde klasse onwaardig was, bewees de keeper wel zijn waarde en behoedde Den Dungen daarmee voor een grotere achterstand.

Echter, alle middenvelders schoten tekort en geen spits werd bereikt. Bovendien hadden beide backs het lastig met de Tilburgse dribbelaars. Trainer Van Grinsven zag zich al snel genoodzaakt Ted van Lokven naar de kant te halen. De linksback mocht van geluk spreken dat hij na enkele grove charges niet door scheidsrechter Cairo van het veld was gestuurd.

De soms onbegrijpelijk acterende arbiter liet heel veel toe. In de beginfase had Den Dungen de ene na de andere overtredingen nodig om het tempo uit het spel van zijn tegenstander te halen. Niet alleen Van Lokven had gisteren geluk, het leek wel alsof er meerdere spelers een engeltje op hun schouder hadden. Dat vermoeden werd na rust al snel bevestigd. Maarten van de Steen werkte De Beer in het strafschopgebied tegen de grond, een penalty volgde. De inzet van Karakurt miste echter kracht, bovendien koos Schel de goede hoek. Terwijl de formatie van Van Grinsven langzaam in een goed resultaat begon te geloven, sloop bij NOAD de onzekerheid in de ploeg. Een afvallende bal kwam voor de voeten van Den Dungen- aanvoerder Peter Verhoeven. Twintig minuten voor tijd tekende hij voor de 1-1.

Na opnieuw twijfelachtig optreden van scheidsrechter Cairo begonnen beide ploegen met tien man aan de verlenging. Nicky van Lamoen kreeg rood voor een natrappende beweging, maar ook Van Oudheusden van NOAD kreeg rood. Dat leek onterecht.

Bovendien had Den Dungen een tweede rode kaart moeten krijgen. Mathijs Gerritzen kreeg in de tweede helft van de verlenging zijn tweede gele kaart. Niemand bij NOAD die de blunder van Cairo opmerkte, niemand die protesteerde. Tot twee keer toe was Allouchi dicht bij de 1-2. Den Dungen-speler Martijn van Vught had de beslissing op zijn voorhoofd, maar kopte over. Rechtsback Dennis Visser werd na meer dan twee uur voetbal de held van de middag toen hij een vrije trap van Maikel Willems binnen werkte. Niet te geloven hoeveel geluk Den Dungen had, moest Van Grinsven toegeven. "Dat wij met dit team lijfsbehoud veiligstellen, is een uitzonderlijke prestatie."

bron: website Brabants Dagblad