•

Weer valt goal NOAD aan de verkeerde kant

LOON OP ZAND - Verbijstering maakte zich na het verlies tegen Den Dungen meester van NOAD. De 2-1, ver in de verlenging, is hard, heel hard aangekomen.

Zoals dit seizoen zo vaak het geval was, gold weer die ene verdomde wet van het voetbal. Maak je de goal zelf niet, dan valt hij inderdaad toch echt aan de andere kant.

Eén helft lang was NOAD gisteren in de vijfde versnelling op weg naar de derde klasse. Derdeklasser Den Dungen had geen schijn van kans, NOAD-keeper Peter Verzijl moest in de laatste wedstrijd van zijn carrière bijna drie kwartier wachten op zijn eerste balcontact. Op de andere helft, daar had Den Dungen-keeper Schel het zwaar met de voortdurende dreiging van de NOAD-dribbelaars. Op een inzet van Azziz Moudrous bleek hij kansloos, maar bracht de lat redding. Nicky de Beer kon na een halfuur spelen de wedstrijdverhouding wel op het scorebord kwijt. Op aangeven van Moudrous tekende hij met geplaatste schuiver voor de 1-0.

NOAD ging de rust in met gemengde gevoelens, dat kon ook niet anders. Het was dominant, maar toch had er veel meer ingezeten. De soms onbegrijpelijk acterende scheidsrechter Cairo had het nagelaten linksback Van Lokven uit het veld te sturen.

NOAD leek ondanks zijn voorsprong niet de gelukkigste ploeg op het veld, een vermoeden dat in de beginfase van helft nummer twee hard bevestigd werd. De Beer ging neer in het strafschopgebied, een penalty volgde, Cuma Karakurt kon NOAD naar de meer dan verdiende 2-0 schieten. Zijn slecht geplaatste inzet viel ten prooi aan Schel. Den Dungen leefde nog, kon geloven in een goede afloop.

NOAD nam ineens veel gas terug. De flair verdween uit het spel, de onzekerheid sloop in de ploeg. De wisselvalligheid die NOAD dit seizoen parten speelde, kwam de ploeg uiteindelijk duur te staan. Twintig minuten voor tijd maakte Verhoeven van Den Dungen uit een afvallende bal onverbiddelijk de 1-1.

Na opnieuw twijfelachtig optreden van scheidsrechter Cairo begon NOAD met tien man aan de verlenging. Ralf van Oudheusden kreeg rood, maar het was gissen waarom. Ook Den Dungen kreeg een rode kaart. Dat hadden er twee moeten zijn. Gerritzen kreeg namelijk twee keer een gele kaart, maar werd niet door Cairo van het veld gestuurd. NOAD merkte de blunder zelf niet op, het protesteerde niet. Het kon de vermoeidheid zijn geweest. Conditioneel was NOAD duidelijk de mindere ploeg. Toch was Mohamed Allouchi twee keer heel dicht bij een treffer. Misschien was het tekenend voor het seizoen dat de goal (van Visser) drie minuten voor tijd aan de ander kant viel.

bron: website Brabants Dagblad