•  

De “douchecoach”.

In de jaarrekening van onze voetbalclub treffen we een uitgebreide specificatie van allerlei posten aan die betrekking hebben op de financiële huishouding van onze voetbalvereniging. Opvallend zijn de jaarlijks stijgende kosten voor energie. Een verklaring daarvoor ligt onder andere in de hogere tarieven (inclusief overheidsbelastingen) die door energiebedrijven in rekening worden gebracht.

Maar we kunnen er niet onderuit dat ook het verbruik gestaag toeneemt! De stijging van de gas-, water en elektriciteitsrekening staat haaks op de milieuvriendelijke aanpak die we maatschappelijk gezien voorstaan.

Wees zuinig met energie!

Dat geldt natuurlijk ook binnen onze vereniging, want het verbeteren van de wereld begint nog altijd bij jezelf! In dit verband is het overigens aardig melding te maken van de introductie van de “douchecoach”.

De douchecoach is geen hulpmiddel bij het verzorgen van de voetbaltraining of een stand-in voor de voetbalcoach die langs de lijn met veel bezieling aanwijzingen geeft. Een douchecoach in de vorm van een zandloper helpt je om minder lang onder de douche te staan.

Misschien een idee voor onze club! Het zal tot daling van de kosten leiden en met een kleine maatregel dragen we dan toch bij aan een beter milieu. En dat is ook van belang!

Terug naar het overzicht