•  

Ook een vrijwilliger heeft recht op een goede opleiding…….!

Scholing en opleiding verplicht stellen binnen onze vereniging gaat ons iets te ver…! Wel huldigen we het standpunt dat iedere vrijwilliger recht heeft op een gedegen ondersteuning voor het werk dat men bij de vereniging op zich genomen heeft. Door vrijwilligers de gelegenheid te bieden kennis en vaardigheden op te doen in bijvoorbeeld het begeleiden en trainen van jeugd geef je hen extra bagage mee. De jeugdtrainer en begeleider zal met nog meer motivatie en genoegen zijn vrijwilligerswerk verrichten. Het gevolg is dat de leden die aan hem/haar zijn toevertrouwd nog meer plezier aan het voetbalspel gaan beleven. En daar is het allemaal om begonnen, nietwaar!

Om het onderdeel “opleidingen”serieus te nemen, zijn er bij onze voetbalclub in de begroting van het lopende boekjaar gelden opgenomen die bestemd zijn voor opleidingsactiviteiten. Zoals bekend is vanuit Voetbalzaken door de opleidingsfunctionaris voor de komende tijd een aantrekkelijk opleidingsprogramma opgesteld dat zich met name richt op de begeleiders en oefenmeesters van de jongste jeugd (F-E-D-pupillen).

Deze week wordt een start gemaakt met de cursus waarbij zowel voetbaltechnische zaken als begeleidingstaken aan bod komen. Wij hopen dat er veel kaderleden gebruik maken van de mogelijkheid die hen geboden wordt om zich in hun mooie functie verder te bekwamen.

Terug naar het overzicht