•  

Goede training basis voor positieve wedstrijdresultaten.

De meeste teams trainen twee keer in de week om in het weekend tot acceptabele prestaties te komen in de te spelen competitiewedstrijd. Naast de vereiste technische, tactische en mentale eigenschappen is het fysiek prestatievermogen een belangrijke prestatiebepalende factor in de voetbalsport. Gelukkig wordt hiervoor door onze trainers aan het begin van het seizoen hard gewerkt om de basisconditie van hun spelers op peil te brengen. Maar elke trainer weet ook dat het van groot belang is gedurende het seizoen de opgebouwde conditie op een aanvaardbaar niveau te houden.

Goede gevarieerde trainingen, waarbij alle facetten van de voetbalsport beoefend worden, kunnen spelers tijdens de wedstrijd zomaar een voorsprong geven. In snelheid, in traptechniek, in uithoudingsvermogen en uiteindelijk in de uitslag…! En daar gaat het om. Onze trainers doen allemaal hun best om hun team elke wedstrijd topfit aan de start te laten verschijnen.

Dat geldt voor de verzorgers van de circuittraining bij de jongste jeugd tot en met de selectietrainers die het eerste en tweede team wekelijks klaarstomen voor een zware klus. Spelers krijgen bij onze vereniging de kans om gekwalificeerde trainingen te volgen. De combinatie van goede oefenstof en de inzet van onze spelers gaat er ongetwijfeld toe bijdragen dat er in de rest van het seizoen nog mooie resultaten gehaald gaan worden.

Nou maar hopen dat de winter voor goed voorbij is, de nattigheid snel verdwijnt en de trainingen ook echt doorgang kunnen vinden!

Terug naar het overzicht