•  

Sportieve prestaties 2009-2010

Gemiddeld over de gehele vereniging bezien kan het afgelopen voetbalseizoen als “voldoende” de boeken in. Het merendeel van zowel de jeugd- als seniorenteams moest genoegen nemen met een plaatsje halverwege de ranglijst. “Middenmoot” betekent overigens geenszins “middelmaat”. De prestatie van elk team afzonderlijk mocht er gewoon zijn! Temeer daar dat ook dit keer gepaard ging met het nodige plezier in de sport. Op een deelname van zo’n 35 teams in competitieverband waren er vanzelfsprekend ook uitschieters. In positieve zin waren dat onze F-1 en Den Dungen 4 die beiden het kampioenschap behaalden. Een domper was natuurlijk de degradatie van het eerste elftal naar de vierde klasse. De analyse van en de teleurstelling over dit resultaat beschreven we eerder op de website.

Onze hoofdtrainer doet dit in onderstaand bericht op zijn eigen manier en geeft vervolgens ook blijk van het vertrouwen in onze vereniging!

Beste voetbalvrienden,

Na een lange stilte -het kostte de nodige tijd om de degradatie te verwerken- wil ik als trainer van RKVV Den Dungen het seizoen 09/10 kort evalueren en meteen weer vooruit kijken naar het nieuwe seizoen.

Hoopvol zijn wij begonnen met als doelstelling voor het 1e elftal, handhaving zonder nacompetitie en voor het 2e elftal, zolang mogelijk meedoen om de bovenste plaatsen. Ook was er weer de doelstelling om spelers individueel beter te maken.

De bezetting in de derde klasse was –o.a. vanwege degradanten uit de tweede klasse- sterker dan het seizoen daarvoor. In de openingsfase was wisselvalligheid troef met 7 punten uit 6 wedstrijden. Gaandeweg de competitie speelden we maar enkele wedstrijden waarin we er niet aan te pas kwamen; uit de wedstrijden waarbij de krachtverhoudingen wel in evenwicht waren, behaalden we te weinig punten.

Na een vervelende winterstop, waar iedereen last van had (tip voor de KNVB, zie Zuid II) begonnen we hoopvol met 1 keer verlies, 3 gelijke spelen en 1 overwinning. Helaas konden we deze lijn niet doortrekken en werden we uiteindelijk in de nacompetitie geflatteerd verslagen over twee wedstrijden door Maliskamp.

Het 2e elftal heeft de doelstelling niet gehaald vanwege de noodzakelijke veelvuldige wisselingen in het team.

In concluderende zin kan gesteld worden dat de prestaties achter gebleven zijn bij de verwachtingen. Ons streven om ons met het eerste team te handhaven in de derde klasse hebben we niet waar kunnen maken, terwijl we met het tweede elftal niet echt een stempel op het competitieverloop hebben kunnen drukken. Wel hebben we bereikt dat veel jonge gasten zich –zowel in metaal als voetbaltechnisch en tactisch opzicht- goed ontwikkelen, we hebben weer wat meer binding gekregen met de Supportersclub en in verenigingsverband heeft onze selectie ook gezorgd voor een geslaagde voetbalclinic voor de jeugd. Deze positieve punten gaan we vasthouden en verder uitbreiden.

Het bruggetje naar het nieuwe seizoen is dan snel gemaakt: de positieve ervaringen uit de afgelopen jaren nemen we mee om er komend seizoen ons voordeel mee te doen.

Ik heb er weer zin in en loop niet weg voor de (zware) taak om de beide elftallen weer naar een hoger plan te brengen.

Een woord van dank namens de gehele selectie aan onze supporters, die ons zijn blijven steunen.

In het bijzonder een woord van dank aan All Communications en Klimax Installatiebedrijven, maar ook aan al overige sponsoren die aan de club verbonden zijn. Ook de vele vrijwilligers, in het bijzonder de maandagmorgenploeg, willen wij hartelijk danken.

Wij hopen dat we er met zijn allen een mooi seizoen 2010/2011 van kunnen gaan maken.

De trainer

Terug naar het overzicht