•  

Den Dungen 1-2-3 van start in de competitie

Onze vereniging neemt met negen seniorenteams deel aan de KNVB competitie in Zuid 1. De hoogste drie gaan op zondag 5 september het spits afbijten!

Hoewel de voorbereiding vanwege de late vakantieperiode vaak met wat behelpen verloopt, lijkt het er toch op dat onze hardwerkende en bevlogen voetbaltechnische mensen de manschappen terdege klaargestoomd hebben om aan het karwei te beginnen.

Zoals bekend hebben we met Den Dungen 1 een stapje terug moeten doen. Twee seizoenen lang werd er op de tenen gelopen. Toch ambiëren we met zijn allen een snelle terugkeer naar de derde klasse. De jonge equipe van trainer Jan van Grinsven is zich er ook van bewust dat er veel voetbal in het team zit, maar dat er in de vierde klasse behalve technisch goed verzorgd voetbal ook fysieke kracht, een goede conditie en een sterke mentale instelling vereist is. Aan kwaliteit ontbreekt het niet, dus is men het haast aan de stand verplicht lekker mee te draaien. Mocht het echter tegenzitten, dan zal het team de nodige veerkracht moeten tonen. We zijn ervan overtuigd dat het jeugdige eerste elftal (ondersteund door enkele ervaren rotten!) er alles aan gaat doen om dit seizoen een prijsje (minimaal een periodetitel) te pakken.

Ook Walter van Loon, de trainer van Den Dungen 2, aast op een hogere klassering dan de middenmoot van vorig seizoen. De jonge vaste kern is weer een jaartje slimmer en sterker geworden en dat kan zijn voordelen op gaan leveren. Als de beleving van de begeleiding overslaat op de spelers dan zal het aan een juiste instelling niet ontbreken. Promotie afdwingen zou mooi zijn, maar bovenin meedraaien, is op z’n minst ook al een prima prestatie te noemen. Een aardige bijkomstigheid is dat het tweede elftal dit seizoen in de reserve derde klasse andere tegenstanders treft dan in de afgelopen seizoenen. Interessant wordt het ook om –naast het tweede- de ontwikkelingen van het derde elftal te volgen.

Den Dungen 3 acteert dit seizoen op hetzelfde niveau als het tweede (ook res. 3e klasse). Het zal een pittige competitie worden voor de mannen van Theo van Vught, maar deze vriendenploeg gaat op zijn minst proberen om zich te handhaven. Onder leiding van Joost de Kort wordt er minimaal een keer in de week getraind om zodoende tegen voornamelijk selectieteams goed beslagen ten ijs te komen.

De prestatiedrang van onze hoogste drie seniorenteams zal gepaard gaan met “plezier in het voetbal”. Ook sportmensen ontlenen veel voldoening aan een prestatie als die met vereende krachten en veel inzet tot stand gebracht wordt! Succes toegewenst!

Terug naar het overzicht