•  

Plezier in jeugdvoetbal

Ongetwijfeld zullen de door de hiervoor verantwoordelijke bureaus gepresenteerde cijfers over bevolkingsgroei en geboortecijfers kloppen. Aan de hand van statistieken kan onderbouwd worden dat er sprake is van vergrijzing in de samenstelling van de bevolking en dat geboortecijfers een dalende tendens laten zien. Dat neemt niet weg dat RKVV Den Dungen nog steeds beschikt over een groeiend aantal jeugdspelers. Al jarenlang beschikt onze vereniging over zo’n 20 tot 25 jeugdteams en mag onze vereniging zich verheugen in een jaarlijkse constante instroom van F-pupillen en Mini’s.

Niet alleen spelertjes zelf gaan helemaal op in de voetbalsport, maar ook de bij de jeugdafdeling betrokken kaderleden en de ouders en familieleden genieten zowel bij trainingen als tijdens en na de wekelijkse wedstrijden van de sportiviteit en de goede sfeer die het sporten in verenigingsverband geeft. Wie een training bezoekt zal kunnen vaststellen dat de trainingen afgestemd zijn op de verschillende leeftijdscategorieën en dat onze kaderleden over de nodige vaardigheden beschikken om onze jeugd de juiste oefeningen te bieden en op een verantwoorde manier te begeleiden. Ook is het meer dan de moeite waard om op zaterdag als supporter of als kenner een jeugdwedstrijd te bezoeken en mee te leven met de speelsheid, de techniek en het tactisch inzicht van pupillen en junioren.

In onze visie is plezier in het voetbal nog steeds een belangrijk factor. In veel gevallen gaat dat bij onze Dungense jeugdteams ook nog samen met prima prestaties! Dat is mooi meegenomen en een ontwikkeling die het rechtvaardigt te mogen stellen dat we beschikken over een bloeiende jeugdafdeling!

Terug naar het overzicht