•  

Trouwe supporters.

Van oudsher beschikt onze vereniging over een grote supportersschare, die met veel betrokkenheid de verrichtingen van de verschillende Dungense teams volgt. Sponsors, ouders van actieve voetballers, spelersvrouwen, leden van onze Supportersclub en andere belangstellenden: je vindt ze allemaal langs de lijn om mee te leven met het wel en wee van onze jeugd- en seniorenteams. Het meest nadrukkelijk concentreert het gevolg zich wekelijks op de wedstrijd van het eerste elftal. Hoewel de stemming opperbest is als er gewonnen wordt, realiseert men zich heel goed dat ook verlies bij de sport hoort. Hoe zuur dat soms ook is! Het zit een beetje in supporters opgesloten om kritisch te reageren wanneer het in het veld niet loopt zoals men dat graag zou willen. De teleurstelling maakt zich meester van de man of vrouw langs de lijn die –net als de spelers- uitzicht wil blijven houden op winst! Onze club beschikt over echt meelevende voetbalfans, die naar het veld komen om positief kritisch hun ploeg te volgen, maar zich distantiëren van grensoverschrijdend gedrag.

Het gejuich, de aanmoedigingen, de aanwezigheid van zoveel meelevende fans: het werkt inspirerend voor spelers en begeleiders. Het vlaggenschip van onze vloot heeft “goede stuurlui” aan de wal. Ook onze supporters weten te relativeren en hanteren maar al te graag de slogan: “Het is fijn langs de lijn”! Zowel in goede als slechte tijden blijft men achter de ploeg en de begeleidingsstaf staan! Dat kenmerkt de echte supporter! En daar heeft Den Dungen er heel veel van ! Dat was zelfs de journalist van het Brabants Dagblad opgevallen. In het wedstrijdverslag over de afgelopen (verloren) uitwedstrijd werd geconstateerd dat de helft van het goed omzoomde veld uit Dungenaren bestond! Wij durven eraan toe te voegen dat er uitwedstrijden zijn, waar onze trouwe aanhang in de meerderheid is.

Onze teams kunnen rekenen op de steun van de supporters! Zondag a.s. tegen de koploper staan we weer als een blok achter onze favoriete ploeg.

Dank hiervoor!

Terug naar het overzicht