•  

13e editie Playbackshow grandioos succes!

Ondanks het geringe aantal deelnemers was er afgelopen vrijdag 28 januari sprake van een hoog kwaliteitsgehalte tijdens de Playbackavond. In een zeer druk bezocht clubhuis (schatting 125 aanwezigen) steeg de temperatuur met de minuut naar ongekende hoogte. Alle deelnemende teams hadden namelijk hun beste beentje voorgezet en toonde aan, dat playbacken nog steeds een leuk avondvullend programma kan zijn. In een schitterend aangekleed wit clubhuis, en vele aanwezigen in het wit, kon omstreeks 21.00 uur de strijd losbarsten.

De A1 moest de playbackavond openen en Yoeri liet zien dat hij over veel improvisatietalent beschikt. Daarna was het de beurt aan het 7e (Dennis en Mike) met de TV kantine. Een mooie ode aan de majesteit gezongen vanaf het toilet. Het 3e (Berry) was zeer actueel met een vertolking van Ben Saunders winnaar van de voice of Holland. Hij probeerde daarna de jury nog te imponeren met cadeaus maar dat lukte uiteraard niet. Ook het 10e (Hemke en Jeroen) hadden de TV kantine als act gekozen en dus kwam het volgens de jury aan op bouwkundige details. De selectie onder aanvoering van dirigent Jan, vertolkte Sister Act en zij kregen alle handen op elkaar. Slotstuk was het optreden van Guido Harms die gewapend met een bezemsteel op voortreffelijke wijze het podium wist schoon te vegen.

De jury bestaande uit Dannie van Santvoort, Bianca Broeckx, Leon School en Stefan Vissers hadden een moeilijke avond maar wisten met hun scherpe praatjes, soms op het randje, veel onzekerheden weg te nemen. Binnen de jury bleek al snel dat niet iedereen met dezelfde bril keek naar de verschillende optredens en dat leverde weer mooie onderlinge commentaren op. Presentator Dennie van der Pas wist op voortreffelijke wijze de nummers aan elkaar te praten en tegen 24.00 uur was de jury na wijs beraad eruit.

Unaniem scoorde de playback van het 7e elftal de hoogste ogen. Voor het eerst in de geschiedenis won dit elftal de eerste prijs en de vreugde was dan ook ongekend groot. Tweede eindigde de A1, en derde eindigde de selectie. Door de chaos van de juryvoorzitter werd dat namelijk niet duidelijk. Met nog een extra toegift van de winnaars kwam omstreeks 00.15 uur een einde aan de show en was het tijd om nog lekker na te praten. Als verrassing hadden Kees en Elly en klein buffet georganiseerd en degene die honger hadden konden zich daaraan tegoed doen.

Het feest ging daarna nog een tijdje door en degene die er niet waren, helaas, jullie hebben een grandioze avond gemist.

Commissie Nevenactiviteiten

Terug naar het overzicht