•  

Opnieuw een onderbreking.

In onze vorige uitgave van de Groen Witter spraken we de wens uit snel weer in het ritme te geraken na de verplichte winterstop.

Hoezeer we met zijn allen ook hopen snel weer op een heerlijke groene grasmat ons favoriete spelletje te mogen spelen, is enig realisme geboden. Ook van onze kant maakten we in de vorige inleidende tekst voor het clubblad enig voorbehoud, getuige het zinnetje “de officiële winterpauze zit er op, hetgeen overigens niet betekent dat ook Koning Winter zijn biezen gepakt heeft”. Direct na een (te) natte periode kon er op de speeldagen van 22 en 23 januari gelukkig op de meeste plaatsen toch gevoetbald worden, maar het voorbije weekend was het weer foute boel. Matige vorst werd er door de weermannen aangekondigd en de voorspellingen kwamen uit, hetgeen de KNVB deed besluiten om onder andere het gehele programma voor Zuid 1 te strepen.

Voetballen onder deze omstandigheden levert te gevaarlijke situaties op. Jammer, maar we kijken alweer vooruit naar de eerstvolgende wedstrijd. Ook tijdens noodgedwongen rustpauzes dienen spelers en technische begeleiders op scherp te blijven. De honger naar de bal moet er zijn en met de nodige gretigheid dient de komende wedstrijd weer gespeeld te worden. Zeker als je in een goede reeks zit, zijn spelers en begeleiders gemotiveerd om aan de volgende klus te beginnen. Zo’n houding valt zeker te bespeuren bij onze vaandeldragers.

Bij Den Dungen 1 is de groep -na blessures- nagenoeg weer compleet en ziet men een aantal jongelingen steeds meer progressie maken. Je merkt ook dat spelersgroep en technische staf tot op het bot gemotiveerd zijn en zodoende gezamenlijk de voorwaarden creëren om tot succes te komen. Gaandeweg het seizoen is bij het team het gevoel ontstaan dat er wel degelijk een prijs te halen valt. Dit goede gevoel wordt nog eens extra positief beïnvloed door de wijze waarop het eerste elftal in de afgelopen weken op overtuigende wijze de overwinningen behaalden. Het is nu een kwestie om dit gevoel ook daadwerkelijk om te zetten in punten in een serie goede en succesvolle wedstrijden.

En nou maar hopen dat we met zijn allen ook daadwerkelijk aan spelen toekomen!

Terug naar het overzicht