•  

Goede oefenstof.

Het is bekend dat we bij RKVV Den Dungen houden van kwaliteit. Zeker daar waar het onze primaire doelstelling (met plezier voetballen en trainen!)betreft, streven we naar het maximaal haalbare. Tijdens wedstrijden en trainingen willen we onze leden –ieder naar eigen vermogen- de voetbalsport- zo optimaal mogelijk laten beoefenen. Tijdens de trainingen zorgen deskundige oefenmeesters ervoor dat aan elke leeftijdscategorie voetballers passende en gevarieerde oefenstof wordt geboden.

Binnen onze club is er via de afdeling Opleiding (onderdeel van Voetbalzaken) de nodige structuur gekomen bij de deskundigheidsbevordering van eigen kaderleden. Regelmatig worden adviezen gegeven over beschikbare vakliteratuur en trainingprogramma’s. Daarnaast is onze opleidingsfunctionaris samen met de hoofdtrainer gedurende het seizoen in de weer om onze -vaak nog jonge- trainers te begeleiden en te instrueren over de aanpak van trainingen en uitleg te geven over bepaalde specifieke oefenvormen. Dat het bijwonen van degelijke trainingen rendement oplevert, zal elke speler voor zichzelf kunnen vaststellen.

Maar ook diegenen die regelmatig senioren- en jeugdwedstrijden volgen, zien met eigen ogen dat onze voetballers de nodige vooruitgang boeken en dat de trainingen hun vruchten afwerpen. Verbetering van de trap- en koptechniek, het op de juiste wijze aangaan van een duel, het versturen van een goede eindpass en het uitvoeren van correct verdedigende en aanvallende acties zijn allemaal facetten die aan bod komen bij de doordeweekse trainingen.

Wie bereid is bij onze vereniging voluit te trainen, heeft daar baat bij. Aan de hand van goede oefenstof kunnen onze voetballers nog meer plezier beleven aan hun hobby!

Terug naar het overzicht