•  

De scheidsrechter centraal.

De vele duizenden wedstrijden die er wekelijks op de Nederlandse voetbalvelden gespeeld worden, zouden niet tot een goed einde gebracht kunnen worden zonder de scheidsrechter. Deze functionaris, die toeziet op het sportieve verloop van het spel en voor de handhaving van de spelregels zprgt, ligt weer eens onder vuur. Landelijk is er een discussie op gang gekomen over de kwaliteit van de scheidsrechters in het betaald voetbal.

Uiteraard mag er van (betaalde) profscheidsrechters verwacht worden dat men integer en deskundig de wedstrijden leidt. Maar de eerlijkheid gebiedt dat het met duikelende, elleboog zwaaiende en onbeschoft tackelende spelers niet altijd meevalt om het ieder naar de zin te maken. Om ook maar te zwijgen over de almaar mauwende coaches die –zeker bij een nadelige uitslag- hun ploegen altijd benadeeld ziet worden!

Ook dichter bij huis willen we graag een lans breken voor de arbiters. We zijn al lang blij dat de KNVB voor onze hogere senioren- en jeugdteams nog een aantal goedwillende scheidsrechters af kan vaardigen. De uitstroom is al langer groter dan de instroom, dus is het zaak dat we beschikken over een goed stel clubscheidsrechters die bereid zijn de wedstrijden van de lagere seniorenelftallen en onze overige jeugdteams te leiden.

Het is alom bekend dat het met de spelregelkennis van voetballers bedroevend gesteld is. Bovendien weet ook elke sporter dat hijzelf niet onfeilbaar is.

Redenen te meer om (club)scheidsrechters in hun waarde te laten en hen de gelegenheid te bieden op een prettige wijze hun (onmisbare) taak uit te voeren. Spelers, begeleiders en toeschouwers hanteren bij onze vereniging gelukkig de stelregel dat er respectvol met scheidsrechters wordt omgegaan!

Terug naar het overzicht