•  

Zomertijd - voetbaltijd

Tegenwoordig begint de zomertijd op de laatste zondag van maart en eindigt op de laatste zondag van oktober. We weten allemaal dat de belangrijkste reden voor het invoeren van de zomertijd te maken heeft met energiebesparing. Besparing van energie is goed voor het milieu en voor de hoogte van onze energierekening. Door zuiniger om te gaan met energie kunnen we geld besparen (ook binnen onze vereniging!) en het milieu van dienst zijn.

Een prettige bijkomstigheid van de zomertijd is uiteraard ook het feit dat we langer mogen genieten van het daglicht. Nu de klok een uurtje vooruit gezet is, zijn we met zijn allen ’s avonds vaak ook wat langer actief in de buitenlucht. Zo is het heerlijk om in de avonduren nog een uurtje te sporten zonder daarbij gebruik te hoeven maken van kunstlicht.

Ook bij onze voetbalclub gaan we de komende tijd de invloed van de zomertijd merken, want juist in deze periode worden inhaalwedstrijden in de avonduren vastgesteld. Het zal dan van tijd tot tijd op de doordeweekse avonden wat drukker zijn op het sportpark. Het vereist wat meer organisatie, extra toezicht en soms een beetje begrip van elkaar bij gebruik van velden en lokalen. Maar uiteindelijk gaat het erom dat we in de gelegenheid gesteld worden om onder prettige omstandigheden lekker te trainen en te voetballen.

Bij onze voetbalvereniging worden de voorwaarden hiervoor - ook in de zomertijd- met vereende krachten gecreëerd.

Terug naar het overzicht