•  

Ter herinnering aan Rick.

Tijdens de indrukwekkende uitvaartdienst op 4 augustus j.l. voor Rick Roefs werden er ook namens onze voetbalvereniging woorden van herinnering, afscheid en dankbaarheid gesproken. De A-1 junioren en hun begeleiders brachten aan hun teamgenoot Rick een laatste groet!

Namens A-1 junioren

Iedereen die bij Rick in het team heeft gezeten, is blij dat ze samen met hem hebben gevoetbald. Hij was een goede en sportieve speler die erg veel van voetbal hield en altijd hard werkte voor zijn team. We danken hem voor zijn inzet, het voetbalplezier en de gezelligheid die we samen met hem mochten hebben. Hij was een echte voetbalvriend voor alle mensen bij de voetbalclub. We zullen hem nooit vergeten.

Namens RKVV Den Dungen

Onze Dungense voetbalvereniging heeft in de afgelopen jaren volop mogen meeprofiteren van de sociaal maatschappelijke betrokkenheid en de positieve levenshouding van het gezin Roefs. Vader Toon is bestuurlijk actief, terwijl moeder Jeanny zich op allerlei vlak een zeer bevlogen vrijwilligster toont. Rick, Tim en Stef trekken wekelijks het groen witte tenue aan om de eer van hun club hoog te houden. De beide oudste broers staan daarbij ook nog eens te boek als goed geziene begeleiders van onze jeugd. We zijn de familie Roefs dankbaar voor de innige verbondenheid die men toont met RKVV Den Dungen. Vandaag past het in het bijzonder dank te zeggen aan Rick.

Met overgave en zich bewust van zijn verantwoordelijkheid vervulde Rick de rol van trainer/begeleider van de jongste voetballers van onze vereniging. Alsof hij al jaren in het trainersvak zat, bracht hij de F-pupillen geschikte oefenstof bij. Het klikte tussen Rick en zijn spelertjes. Hij nam de juiste houding aan om de jongens volop aardigheid in de voetbalsport te bieden. Duidelijke regels stellen, maar ook op zijn tijd een geintje maken. Met beleving trainen met de groep, maar zo nodig ook een hand op de schouder van het individu. Kinderen waren enthousiast over zijn aanpak en ouders spraken vol bewondering en waardering over zijn kwaliteiten als begeleider.

Rick kan getypeerd worden als een sociale, intelligente en positief ingestelde jongeman. Plezierig in de omgang, duidelijk in zijn opvattingen, respectvol naar zijn begeleiders en medespelers en zich schikkend in de rol die hij kreeg opgedragen in zijn voetbalteam. Hij kon verstandig over voetbal praten, maar de theorie ook heel goed in de praktijk brengen.

Zijn karaktereigenschappen lagen opgesloten in zijn speelstijl. Resultaatgericht en gedreven. Vanwege zijn passie voor de voetbalsport sloeg hij geen training over, speelde desnoods de wedstrijd geblesseerd uit en bleef vanuit een winnaarmentaliteit zijn ploegmaten stimuleren. Zoals een echte sportman betaamt, was winnen zijn doel, maar werd verlies op een sportieve wijze geaccepteerd.

Als geen ander besefte Rick dat voetbal een teamsport is. Onderdeel uitmakend van dat team probeerde hij onopvallend en zonder overbodige sier vanuit de hem toebedeelde taak zijn wedstrijd te spelen. Hij voetbalde met rugnummer 3 een degelijke partij in de laatste linie. Vanuit zijn positie was hij nooit te beroerd het vuile werk op te knappen. Met zijn goede spelinzicht stelde hij echter ook anderen in staat beter te spelen. Hij was een ideale ploegmaat: samen lekker fanatiek trainen, samen proberen zo goed mogelijk die wedstrijd te spelen en samen gezelligheid maken na het voetballen.

Hier staan de voetballers en de begeleiders van de A-1 junioren. Zij realiseren zich dat Rick een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan hun voetbalplezier en gaan hem danken door middel van een laatste groet.

De spelers zullen nu een in de clubkleuren opgemaakte roos neerleggen en zich opstellen bij Rick.

Zijn begeleiders dragen nu zijn voetbaltas en trainingspak en het door Rick gedragen clubtenue aan hem over.

De A-junioren vormen een team met voor altijd in hun gedachten Rick Roefs.

(Na het uitspreken van deze woorden stond het gehele team omarm rond Rick en klonk het lied You 'll never walk alone")

Bij het verlaten van de kerk stonden jeugdleden en leiders klaar met groen witte vlaggen en werden er balonnen opgelaten.

Door de familie is er een condoleanceregister geopend: Zo gewenst, kan daar nog een persoonlijk bericht worden ingezet.

Het plaatsen van een condoleance of herinnering kan via onderstaande link. Je logt in met de achternaam van de overledene en met toegangscode B4BFY8

Meer informatie: http://www.persoonlijkrequiem.nl

Terug naar het overzicht