•  

Jong talent

Onze vereniging is met ruim dertig teams actief in competitieverband. Een evenwichtige samenstelling van de diverse teams is daarbij van belang, maar ontkend mag ook niet worden dat aanstelling van de juiste kaderleden evenzeer van grote waarde is. De rol die coördinatoren hierin vervullen is essentieel.

De coördinatoren van de verschillende categorieën voetballers (selectie, lagere senioren, junioren, D-E-F-pupillen) doen hun uiterste best om bij hun jaarlijkse zoektocht naar kaderleden de meest geschikte mensen aan te stellen. Zowel voor de teams als voor de kaderleden probeert men voor iedereen een gewenste situatie te creëren. De keuze voor de juiste combinatie van spelers en kader biedt de hoogste garantie op optimale beleving van de voetbalhobby. Opvallend daarbij is dat men er steeds ook weer in slaagt uit eigen gelederen jonge talentvolle trainers en begeleiders in te passen. Spelers die vaak zelf nog junior zijn, geven blijk van hun bekwaamheid door op een ongedwongen wijze de veelal jonge pupillenvoetballers de eerste beginselen van het voetbalspel bij te brengen en daarbij ook nog eens aandacht te hebben voor opvoedkundige waarden. Samen met volwassen begeleiders vormen deze jeugdige kaderleden vaak het ideale begeleidingsteam.

Wij koesteren de ambitie en inzet van deze jongelingen, maar realiseren ons ook dat ondersteuning geboden blijft. Gedurende het seizoen proberen we hier onder andere door middel van passende opleidingsactiviteiten het nodige aan bij te dragen.

Overigens hebben we niet alleen jeugdig talent rondlopen binnen “Voetbalzaken”. Ook de commissie Communicatie kan met gepaste trots melden op zondag bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal over twee jonge, vakkundige en betrokken geluid- en omroepmensen te beschikken.

Terug naar het overzicht