•  

Dungense voetbalclub “in control”

Om hun doelen na te streven houden ondernemingen en instellingen graag grip op de risico’s die men loopt. Als men het financiële systeem niet op orde heeft, er haperingen optreden in de bestuurlijke procedures en het schort aan goede informatievoorziening, dan is de kans groot dat het bedrijf er minder florissant voor komt te staan. Wanneer onder andere deze risico’s wel beheerst worden, dan kan meestentijds geconstateerd worden dat de organisatie “in control” is.

Deze term klinkt wellicht wat zwaar, maar mag ook op onze voetbalvereniging van toepassing verklaard worden. In ons geval wordt dan bedoeld dat de club de zaken op orde heeft. Tijdens de onlangs gehouden jaarvergadering bleek uit de voorliggende jaarverslagen en de reacties van leden dat er tevredenheid heerst over de bestuurlijke aansturing. Het bestuur op haar beurt is lovend over de wijze waarop het met medewerking van leden, vrijwilligers, ouders, supporters, sponsors en andere betrokkenen de bestuurlijke taken uit kan voeren. Met steun van en begrip voor elkaar weten we in een buitengewoon aangename sfeer het benodigde werk te verrichten om ons doel na te streven.

Het blijft een mooie uitdaging om de voorwaarden te blijven creëren om de club ook “in control” te houden. Dat gaat ons vast lukken!

Terug naar het overzicht