•  

Alcohol -16: zinvolle bijeenkomst

Alcoholgebruik door jongeren levert gevaren op voor de gezondheid! Om het alcoholgebruik bij jongeren te voorkomen, heeft verbieden alleen geen zin! Door op een begrijpelijke en duidelijke manier met deskundigen te praten over de gevaren van alcoholgebruik komt de boodschap al een stuk beter over. En als je dan aan de hand van voorbeelden ook nog eens geconfronteerd wordt met de nare gevolgen (zoals blijvend hersenletsel) ervan, stemt dat tot nadenken. Niet alleen voor de doelgroep zelf, maar ook voor opvoeders en bestuurders en kaderleden van de vereniging waar de jongeren actief zijn. Immers ook verenigingsmensen voelen zich – vaak als verlengstuk van de ouders- verantwoordelijk voor het welzijn van hun jeugdleden.

Al eerder vaardigden wij een rookverbod uit in alle ruimten op het sportpark, omdat wij vinden dat dit ongezonde genotmiddel niet geassocieerd kan worden met de actieve sport. Voor alcohol –zeker voor jeugdige mensen- geldt dat net zo. Onze vereniging doet vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid graag mee aan de thema-avond “Alcohol onder 16 geen goed begin”.

Voor onze eigen jeugd en de kaderleden is het een thuiswedstrijd. In ons clubhuis op het sportpark Jacobskamp hopen we dan ook veel spelers van de D-C-B (en hun ouders) te mogen begroeten, evenals hun begeleiders, die vanuit hun voorbeeldfunctie van harte de boodschap uitdragen dat het drinken van alcohol voor personen onder de 16 jaar geen gezonde bezigheid is! We verwelkomen u allen graag op vrijdag 25 november a.s. om 19.30 uur voor een ongetwijfeld zinvolle bijeenkomst. Voor meer informatie wordt verwezen naar onze website of die van de gemeente Sint Michielsgestel.

Terug naar het overzicht