•  

Fijne feestdagen.....!

Fijne feestdagen…..! Deze wat vluchtige en oppervlakkige wens –als vervanger van de gezegende en zalige dagen- zegt niet zo bar veel over de inhoud die we aan bijzondere dagen geven.

Voor mensen die tijdens de komende feestdagen even de tijd voor zichzelf nemen om een kort moment van stilte in te lassen, kunnen die “fijne” dagen vaak al een zinvollere betekenis krijgen. Vooral voor diegenen die zich gevangen voelen in deze jachtige en hectische wereld kan een ogenblik van bezinning bevrijdend werken. Even de gedachten verzetten naar zaken die er toe doen. Tijdens een stiltemoment nadenken over de manier waarop we egoïsme en individualisering plaats kunnen laten maken voor solidariteit en een sociale opstelling. Neem de tijd voor een moment van bezinning ter nagedachtenis aan iemand die ons dierbaar was, voor slachtoffers bij een ramp, als teken van medeleven of vanwege aandacht voor zinloos geweld. Zich concentrerend op de pijn van anderen, proberen één te zijn met hen die leed is aangedaan, meeleven met slachtoffers en mensen die verdriet hebben. Het kan ook voor jezelf verlossend werken.

Tijdens het rustmoment dat we onszelf gunnen, hoeven we niet alle wereldse problemen op te lossen. Wel mogen we ons realiseren dat met een beetje vriendelijkheid, attentheid, ondersteuning en behulpzaamheid een heleboel mensen in onze eigen omgeving een groot plezier gedaan kan worden. Een bezoekje, een schouderklopje, een helpende hand voor hen die het zo nodig hebben. Niet alleen rond deze dagen, maar het gehele jaar door. Stel je positief op naar hen die vaak tevreden zijn met een kleinigheid! In een handomdraai is dat geregeld..!

Vanuit die gedachte willen wij u allen in huiselijke kring en in verenigingsverband zinvolle Kerstdagen, een prettige jaarwisseling en veel sportiviteit en geluk toewensen in het nieuwe jaar!

Terug naar het overzicht