•  

Doorschuifregeling weer van kracht

Vanaf zaterdag 24 maart is het ‘automatisch doorschuiven van wedstrijden’ van kracht.

Indien een wedstrijd niet doorgaat, moet deze - ongeacht de reden - automatisch in de week daaropvolgend ingehaald worden. Deze zogeheten ‘doorschuifregeling’ is ook gepubliceerd in het Bewaarnummer 2011/2012 (Zuid 1) op pagina 162.

De regeling is ook hier terug te lezen.

8.4 Automatisch doorschuiven van niet gespeelde wedstrijden

Wedstrijden, die incidenteel geen doorgang vinden op zaterdag of zondag c.q. 2e paasdag (ongeacht de reden van niet doorgaan !) worden automatisch doorgeschoven en vastgesteld. Deze regeling is in seizoen 2011/’12 van toepassing in de periodes zaterdag 20 augustus t/m zondag 4 september 2011 en vanaf zaterdag 24 maart 2012 tot einde van de competitie (incl. nacompetitie en beker). Deze regeling is uitgewerkt in onderstaand schema:

*** voor de E- en F-pupillen mogen de niet gespeelde wedstrijden van de maand april in onderling overleg gespeeld worden in de eerste 2 weken van de maand mei. Het districtsbestuur dient hiermee in te stemmen.

Op maandagavond volgend op de speeldag:

* hoofdklasse, 1e en 2e klasse jeugdvoetbal

* 3e klasse jeugdvoetbal A, B, C (= junioren) + meisjes

* bekerwedstrijden jeugdvoetbal

Op dinsdagavond volgend op de speeldag:

* vrouwenvoetbal

* 3e en 4e klassen zaterdag standaard

* 3e en 4e en 5e klassen zondagvoetbal standaard

* bekerwedstrijden senioren (mannen en vrouwen)

Op woensdagavond volgend op de speeldag:

* 3e klasse jeugdvoetbal D, E, F (= pupillen)

Op donderdagavond volgend op de speeldag:

* 2e en 3e en 4e en 5e klasse zaterdag reserve

* 2e en 3e en 4e en 5e klasse zondagvoetbal reserve

* 7e klasse reserve zaterdag + zondag (= veteranen)

Op vrijdagavond volgend op de speeldag:

* 6e klassen reserve zondagvoetbal.

Aanvangstijden:

Alle wedstrijden dienen aan te vangen om 18.30 uur.

In onderling overleg en met akkoordverklaring van beide verenigingen en met onmiddellijke berichtgeving aan alle betrokkenen kan van speelavond veranderd worden. De niet gespeelde wedstrijden moeten echter gespeeld worden in de week, volgend op de oorspronkelijke wedstrijddatum. De verenigingen, scheidsrechters en consuls gelieven van bovenstaande goede nota te nemen, daar van bondszijde geen schriftelijke vaststelling van bedoelde wedstrijden volgt.

Voorts wordt medegedeeld, dat door het districtskantoor achterstallige wedstrijden zullen worden vastgesteld op door-de-weekse avonden en wel d.m.v. digitale of schriftelijke kennisgeving

In principe geldt hiervoor de volgende regeling:

• op maandag wedstrijden voor het junioren- en meisjesvoetbal

• op dinsdag wedstrijden voor het vrouwen- en zaterdagvoetbal

• op woensdag voor het pupillenvoetbal

• op donderdag en vrijdag wedstrijden voor het zondagvoetbal.

Mocht door het districtskantoor een wedstrijd zijn vastgesteld en gaat daarna incidenteel een wedstrijd op zaterdag c.q. zondag niet door, dan geniet de eerder aangekondigde wedstrijd voorrang boven de automatisch door te schuiven wedstrijd.

Aanvulling

Om elk misverstand te voorkomen ter verduidelijking het volgende:

Verenigingen zijn verplicht om de wedstrijden te spelen op de dag en tijdstip zoals door het districtskantoor is vastgesteld. Wordt die wedstrijd op die dag om welke reden dan ook niet gespeeld, dan wordt geacht, dat die wedstrijd in dezelfde week opnieuw is vastgesteld. Dit impliceert dat wanneer de wedstrijd op zaterdag c.q. zondag niet heeft plaatsgevonden, de tuchtcommissie altijd een onderzoek instelt naar de oorzaak en de schuld van het niet spelen van de wedstrijd. Ook al wordt de wedstrijd dezelfde week alsnog gespeeld, dan nog oordeelt de tuchtcommissie over schuld van het niet spelen op zaterdag of zondag. Zo kan het voorkomen, dat eenzelfde elftal wegens te weinig spelers niet speelt op zaterdag of zondag en ook niet in dezelfde week. Alsdan is sprake van het tweemaal niet spelen van dezelfde wedstrijd. Bedoeld besluit houdt dus geen vrijblijvende keuze in om

wedstrijden naar believen in het weekeinde of door de week te spelen.

Terug naar het overzicht