•  

RKVV ontvangt 1250 euro van Coöperatief Initiatief

DEN DUNGEN - De Stichting Vrienden van de Beemden uit Sint-Michielsgestel kwam gisteren als winnaar uit de bus van het 'Coöperatief Initiatief'. Rabobank Dommel en Aa reikte, in een tent op het festivalterrein aan de Paterstraat in Den Dungen, voor 25.000 euro aan cheques uit. De bijdrage komt uit het Coöperatiefonds en is bestemd voor projecten in Boxtel en Sint-Michielsgestel.

De leden mochten hun stem uitbrengen op het project dat hen het meest aansprak. Tijdens een feestelijke ledenavond gisteren werden de goede bekend gemaakt en de cheques uitgereikt. De Stichting Vrienden van de Beemden ontving een cheque van 7500 euro. Het Hospice Boxtel ontving 5000 euro die bestemd zijn voor de inrichting van de nieuwe voorziening bij verpleeghuis Liduina. Voor het 44-jarig jubileum van Carnavalsvereniging Krabberdonk uit Den Dungen stelde de Rabobank 3750 euro beschikbaar. De openbare kinderboerderij van de stichting Buitengewoon in Berlicum ontving 2500 euro voor de bouw van een dierenverblijf.

Vijf cheques van ieder 1250 euro gingen naar de Voedselbank Boxtel, die het geld besteedt aan een nieuwe koelcel, Voetbalvereniging RKVV Den Dungen voor een pannaveldje, Heartsafe Boxtel voor uitbreiding van het AED-netwerk, Verrijzenisparochie in Boxtel en gemeenschapshuis de Rots in Boxtel voor meubilair voor een mobiele bioscoop. De avond werd opgeluisterd door optredens van Tonprater Jan Schellekens, De Aggemarvanhuisaf Band, One Two Trio en de Gestelse Toppers.

Een deel van de winst van de Rabobank komt jaarlijks ten goede aan lokale, maatschappelijke initiatieven gericht op de economische, sociale of culturele omgeving.

bron: website Brabants Dagblad

Terug naar het overzicht