•  

In winning mood richting carnaval

DEN DUNGEN – Zeer wisselvallig begon Den Dungen aan het seizoen 2013-2014. Matig, mag zelfs gezegd worden. Maar sinds de jaarwisseling is er een knop om gegaan. De overwinningen worden aaneengeregen en de groenhemden klimmen op de ranglijst. De afstand met de nummer drie is nog maar vier punten.

Met drie overwinningen op rij in de kontzak ging Den Dungen zondag met een goed gevoel naar EMK. “Een fysieke ploeg”, wist Den Dungen-trainer Mark van der Steen, “maar ook goed voetballend. Door net als de andere wedstrijden met veel druk vooruit te spelen, zorgden we ervoor dat we de weg naar hun sterke spits ontregelden. EMK kwam daardoor niet aan voetballen toe, op het overigens zeer slecht bespeelbare veld.”

Geen krimp

EMK creëerde geen enkele kans, volgens Van der Steen. “Dat is toch de verdienste van de hele ploeg, maar vooral van onze achterhoede die geen krimp gaf. Het enige wat we hebben nagelaten is dat we niet verder zijn uitgelopen naar een grotere eindstand. Het bleef bij 0-2, maar al met al was het een prima overwinning, waardoor we met een goed gevoel carnaval kunnen gaan vieren.”

Acht duels ongeslagen

Den Dungen zit duidelijk in de winning mood. “Je kunt wel zeggen dat het dit kalenderjaar goed draait, ja”, vervolgt Van der Steen. “We zijn in totaal acht wedstrijden ongeslagen, met daarbij drie vriendschappelijke overwinningen op de goede derdeklassers DSC, BMC en Emplina. En we hebben met goed voetbal gelijkgespeeld tegen Rhode. Deze lijn trekken we nu door en we hopen dat natuurlijk zo lang mogelijk vol te houden. Na carnaval krijgen we RKGSV thuis en daarna twee zware wedstrijden. We moeten uit naar onze buren Sint Michielsgestel, wat altijd een mooie derby is, en thuis tegen Woenselse Boys. Na die wedstrijden kunnen we de balans opmaken. Dan zien we waar we staan en of we nog meedoen voor een prijs. Maar eerst gaan we goed carnaval vieren.”

bron: website www.073voetbal.nl

Meer informatie: http://www.073voetbal.nl

Terug naar het overzicht