•  

Den Dungen 9 strandt in bekerfinale

In de Dungense voetbalgeschiedenis moeten we heel ver terug voor een vergelijkbare prestatie: een seniorenteam dat een bekerfinale speelt! Bovendien zijn onze lagere seniorenteams (voor wie in de laatste jaren "de beker" zijn intrede deed) om verschillende redenen nooit zo succesvol in het bekertoernooi. Het op zich dus al een opzienbarend feit dat het negende seniorenteam van Den Dungen tot de bekerfinale was doorgedrongen, verdient alleen al een eervolle vermelding.

In de competitie had Den Dungen 9 haar kracht al getoond door kampioen te worden. Maar het bekervoetbal is toch weer van een ander kaliber. De weg naar de finale was zeker niet altijd gemakkelijk, maar eenmaal aanbeland in de eindstrijd was men ook overtuigd van eigen kunnen. Er werd niets aan het toeval overgelaten en de voorwaarden (extra training, busvervoer, een dubbele portie inzet) werden gecreëerd om succes te boeken.

Op 31 mei j.l. werd het in Valkenswaard tegen RKVVO een aantrekkelijk en spannend schouwspel. De betere kansen waren voor Den Dungen (twee keer stond de paal in de weg), maar uiteindelijk moest men met een 1-0 nederlaag het hoofd buigen.

Jammer, mannen! De behaalde troostprijs: jullie hebben Den Dungen op een positieve manier vertegenwoordigd. Dat is goed voor de vereniging, voor de sponsor en jullie aanhang. Daarvoor is een woord van dank zeker op zijn plaats!

Terug naar het overzicht