•  

PROMOTIE NAAR DERDE KLASSE!

In het seizoen 2007/2008 werd Den Dungen kampioen in de vierde klasse. Het verblijf in de derde klasse duurde twee jaargangen. Eerder in de geschiedenis was er ook al eens promotie en binnen enkele seizoenen weer degradatie. Zich bewegen op de grens van “3 en 4”hoort een beetje bij Den Dungen. Het heeft te maken met de grootte van de vereniging en met het gevoerde beleid (iedereen is welkom, maar we doen het vooral met eigen opgeleide jeugdspelers). Telkens opnieuw als er voldoende doorvoer komt vanuit de jeugd wordt die ingepast!

Zowel spelers, vrijwilligers, sponsors en supporters blijven het naar de zin houden bij Den Dungen! De juiste weg wordt bewandeld als sportbeleving en plezier samengaan. Binnen je vermogen sport op het hoogste niveau bedrijven hoort daar ook bij. Trots zijn we op onze voetballers en hun begeleiders die ervoor zorgden dat –tegen de verwachting in- die overgang naar een hogere klasse in 2015 opnieuw gestalte krijgt. Er is een topprestatie geleverd! EMK was de terechte kampioen, maar Den Dungen leverde goede rapportcijfers af. Een tweede plaats in de competitie werd behaald, omdat we aanvallend sterk waren (58 goals voor) en verdedigend (de op een na minst gepasseerde ploeg) ook de zaak op orde hadden. Ook in de nacompetitie toonden we ons van onze beste kant.

Belangrijker nog is dat er een team stond dat eensgezind de ingeslagen weg naar succes wilde behalen! Men wilde iets voor elkaar betekenen, daar waar de een verzaakte, loste de ander het op! Eens te meer bleek dat technisch en tactisch beleid belangrijk is, maar dat successen vooral ook behaald worden door er te zijn voor elkaar!

Den Dungen is geen “kampioen in 4G”, maar die kwalificatie past toch. Spelers en begeleiders behoren voor VV Den Dungen tot de “kampioenen”. Promotie is behaald en dat is een prachtige prestatie voor de spelersgroep en de vereniging!

We zien er allemaal naar uit in het nieuwe seizoen met onze naburige clubs de sportieve strijd aan te gaan en elkaar in een gezellige ambiance te ontmoeten.

Terug naar het overzicht