•  

Verplichting spelregelbewijs in reglementen

De verenigingsraad van de KNVB heeft op zaterdag 30 mei ingestemd met een reglementswijziging die het halen van het spelregelbewijs verplicht stelt. Het vastleggen in het reglement betekent dat spelers uit geboortejaar 1998 komend seizoen alleen mogen voetballen als zij het spelregelbewijs hebben gehaald.

Spelers uit geboortejaar 1998 zijn afgelopen seizoen bezig geweest met het halen van hun spelregelbewijs. Via het digitaal wedstrijdformulier (DWF) wordt gecontroleerd of een speler wel of niet in het bezit is van het spelregelbewijs. Wanneer dit niet het geval is, ontvangt de speler via het DWF een waarschuwing. Na zes waarschuwingen mag de speler niet meer opgevoerd worden op het DWF. Als het spelregelbewijs is gehaald, dan mag de speler weer uitkomen in wedstrijden.

Vertrouwd met de spelregels 

Het initiatief om een spelregelbewijs in te voeren voor jeugdspelers in Nederland zorgt ervoor dat voetballers van jongs af aan vertrouwd raken met de spelregels. Kennis van de spelregels geeft hen meer inzicht in en begrip voor beslissingen van scheidsrechters.


Spelers uit geboortejaar 1999 gaan vanaf komend seizoen aan de slag met het spelregelbewijs.

Op deze site vind je alle info over dit onderwerp.

https://www.voetbalmasterz.nl/

Terug naar het overzicht