•  

Zo gedragen we ons bij SC Den Dungen….!!

Tijdens de drukbezochte kaderbijeenkomst voor zowel voetbal- als korfbalafdeling stond het thema ‘gedrag’ centraal. Om trainers en begeleiders te ondersteunen bij het uitvoeren van hun mooie, maar verantwoordelijke taak, hebben we binnen onze vereniging een aantal gedragsregels opgesteld. ‘Normaal gedrag’ lijkt vanzelfsprekend, maar het is goed om met elkaar van tijd tot tijd de inhoud van die gedragsregels en de handhaving daarvan weer eens aan te scherpen. Met als doel onze leden in een veilige, sportieve en sociale omgeving te laten sporten!

Het kwam allemaal weer voorbij: sportief en respectvol met elkaar omgaan op en rond het veld, respect voor de (club)scheidsrechters, geen rotzooi op het sportpark, kleedlokalen netjes achterlaten, zorgvuldig omgaan met materialen, alcoholische dranken (>18 jr) alleen in het clubhuis, geen overlast voor bewoners in de naburige wijk, gedraag je als ‘gast’ bij andere verenigingen. Normale omgangsvormen: geeft elkaar het goede voorbeeld, corrigeer elkaar waar nodig en communiceer open en eerlijk met elkaar.

SC Den Dungen wil midden in de lokale samenleving staan en maatschappelijk verantwoord de toekomst in. Daarom krijgen ook thema’s als veiligheid (drugs en alcohol, verkeer, sportblessures), duurzaamheid (energiebesparing, afvalverwerking), de gezonde sportkantine (gezonde alternatieven in het assortiment) volop de aandacht. Ook op de agenda van het bestuur staan de onderwerpen ‘de rookvrije sportvereniging’ (per 1 januari 2019) en ‘seksuele intimidatie en misbruik in de sport’ (grensoverschrijdend gedrag). Ten aanzien van dit laatste onderwerp is alvast gestart met het voor kaderleden aanvragen van een Verklaring omtrent Gedrag (VOG). Bij de verdere beleidsvorming rondom deze thema’s zullen behalve (kader)leden, ook ouders, clubhuis en supportersvereniging worden betrokken.

We zijn trots op onze kaderleden. Zij zijn de ‘ogen en oren’ binnen onze vereniging en spelen een belangrijke rol bij het uitvoeren en handhaven van gedragsregels. Indien aan de orde nemen zij ook hun verantwoordelijkheid bij het melden van buitensporig wangedrag aan de verantwoordelijk bestuursvertegenwoordiger.

We voetballen en korfballen ook in het seizoen 2018/2019 graag weer in een veilige en sociale omgeving. Onze leden kunnen hierbij rekenen op de deskundige en onmisbare inzet van hun trainers en leiders, terwijl op hun beurt het kader verzekerd is van de onvoorwaardelijke steun van het bestuur!

Terug naar het overzicht