•

Ook de laatste derby van het seizoen een prooi voor Den Dungen.

Een wedstrijd met verschillende belangen voor beide elftallen daar waar Den Dungen nog in de race is voor de 3de periode titel welke recht geeft op na -competitie voor eventuele promotiewedstrijden daar knokt BMC juist om na -competitie voor degradatie te ontlopen.

Dit was in de begin fase van de wedstrijd duidelijk merkbaar, beide teams speelden voor een overwinning en na wat kleine kansen over en weer was het Den Dungen wat het spel meer en meer naar zich toe trok en met mooi aanvalsspel zelfs op een 0-2 voorsprong komt na fraaie doelpunten van Silas Postma en een wederom sterk spelende Lex vd Biggelaar, Er leek geen vuiltje aan de lucht BMC kon geen vuist maken en de kansen op de 0-3 stapelden zich op, echter de 0-3 valt niet en als dan een hoge voorzet over Friso de Kroon op het hoofd van de ongelukkige Remco van Krieken valt is het zomaar weer 1-2 en is BMC terug in de wedstrijd. Na de rust aanvankelijk hetzelfde spelbeeld wederom voldoende mogelijkheden om de voorsprong verder uit bouwen echter is het niet Den Dungen maar BMC wat scoort via een penalty 2-2 net daarvoor bracht Remco Kersten ons op 1-3 maar deze treffer werd ten onrechte afgekeurd wegens buitenspel. In het tumult wat hier op volgt krijgt Dave de Veer zijn 2de gele kaart waardoor we ook nog eens met 10 man verder moeten in de resterende 25 minuten. BMC ruikt bloed wordt overmoedig en gaat voor de volle drie punten waardoor er veel ruimte komt op het veld en ze ons zo onbewust in de kaart spelen, Ook met 10 man blijven we via snelle uitvallen loeren op de overwinning, die komt er als in de 89 min. wederom Lex vd Biggelaar de diepte in wordt gestuurd en oog in oog met de doelman niet faalt maar de 2-3 onberispelijk binnen schiet. Een vlagsignaal blijft nu uit wellicht omdat de grensrechter een paar priemende ogen achter zich voelde intussen, wie zal het zeggen, hoe dan ook de drie punten gingen in de tas mee naar Den Dungen.