•

Den Dungen 2 wint de promotiewedstrijd van VOAB 2 en speelt volgend jaar in de (reserve) hoofdklasse.

Den Dungen 2 promoveert naar de hoofdklasse.

Na een goed seizoen in de 1e klasse, waarin de tweede plaatse werd behaald, mocht het tweede elftal van Den Dungen zich op maken voor de nacompetitie. Unitas’30 2 (Etten-Leur) en Helvoirt 2 werden met respectievelijk 10-2 en 4-1 aan de zegekar geregen, wat een plek in de finale opleverde.

Zondag 19 juni speelde de manschappen van Jeroen Lambooij en Lars van Nieuwburg de finale om promotie naar de (reserve) Hoofdklasse. Het duel tegen VOAB 2 uit Goirle werd op neutraal terrein gespeeld in Berkel-Enschot.

In de eerste helft domineerde de ploeg uit Den Dungen, maar was het VOAB dat via een snelle uitbraak op voorsprong kwam. De keeper uit Goirle hield zijn doel met een aantal fraaie reddingen lang schoon, maar in de 40e minuut was het Joep Kaarsgaren die met een kopbal de gelijkmaker op het bord zette.

Na de ruste probeerde VOAB meer druk te zetten, maar toch echte kansen leidde dit niet. Den Dungen speelde goed en verzorgd voetbal en kwam in de 55e minuut via aanvoerder Giel Dalessi op een verdiende 2-1 voorsprong. In de resterende tijd kon VOAB geen vuist meer maken en was het Den Dungen dat voor het oog van honderden toeschouwers promoveerde naar de hoofdklasse.

Gefeliciteerd mannen en succes gewenst in de hoofdklasse.